Web Analytics Made Easy - Statcounter

فضه سادات حسینی که در ایام ماه مبارک رمضان اجرای ویژه برنامه شبکه افق را با نام «ملازمان حرم» بر عهده دارد درباره اینکه چرا کمتر در تلویزیون اجرا می‌کند، به خبرنگار مهر گفت: من به دلیل اینکه زیر نظر معاونت سیاسی کار می‌کنم نوعی محدودیت برای اجرا دارم. این برنامه هم جزو برنامه‌های محدودی بود که به من اجازه دادند اجرا کنم که برایم اتفاقی ویژه و شبیه معجزه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: برای برنامه‌های اجرامحور در حوزه‌های تخصصی دانشگاهی خودم، دغدغه زیادی دارم و پیشنهادهای بسیاری هم در حوزه اجرا با من مطرح می‌شود ولی همانطور که گفتم محدودیت‌هایی به لحاظ سازمانی دارم و خودم هم خیلی سخت پسند هستم در انتخاب کار. «ملازمان حرم» هم شبیه معجزه بود؛ حضورم در برنامه و هم نفسی با خانواده شهدا که برکتش را در لحظه لحظه زندگی‌ام دیده‌ام فرصت ویژه‌ای برایم بود.

اولویت ما شهدای کمتر شناخته شده بود

این مجری درباره شهدایی که در این برنامه به آن‌ها پرداخته‌اند و با مادران و همسرانشان گفتگو کرده است، بیان کرد: اولویت این بود که سراغ شهدایی برویم که کمتر شناخته شده‌اند و کمتر اسمی از آن‌ها در رسانه شنیده‌ایم و برای این منظور به شهرهایی از استان‌های مختلف ایران سفر کردیم از جمله استان آذربایجان شرقی، مازندران، خوزستان، اصفهان، قم، خراسان رضوی، و غیره، در این مدت کوتاه و ضبط‌های بسیار فشرده، الحمدلله دائم به نقاط مختلف کشور سفر داشتیم.

وی درباره زمان شروع این سفرها و تولید برنامه اظهار کرد: فصل چهارم را از بهمن ماه شروع کردیم، ما یک گروه تحقیقی داریم که این شهدا را شناسایی می‌کنند و بعد از آن سراغ خانواده این شهدا می‌رویم. ضبط برنامه در نوروز و تا همین اواخر در ماه مبارک رمضان هم ادامه داشت و ما بی‌وقفه سراغ این خانواده‌ها می‌رفتیم. تیم برنامه از جان و دل مایه گذاشت و خود خانواده‌ها هم خیلی همراهی کردند گاهی تا چهار نیمه شب ضبط می‌کردیم و یک گفتگو گاهی ساعت‌ها طول می‌کشید تا بتوانیم روایتی دلنشین، شیوا و جذاب برای مخاطب تدارک ببینیم.

گاهی فضا مثل مجلس روضه می‌شد

حسینی درباره فضای ضبط در چنین برنامه‌هایی عنوان کرد: فضای ضبط‌های ما عین فضای خود زندگی است، کنار هم ساعت‌ها زندگی می‌کنیم، می‌خندیم، می‌گرییم و … شیرین زبانی‌ها و حضور فرزندان خردسال شهدا وسط ضبط حال و هوای کار را شیرین‌تر می‌کند و بخصوص وقتی بچه‌ها هستند سعی می‌کنیم فضایمان شاد باشد و از خاطرات خوش و لحظه‌های خوب زندگی مثل قهرمان بودن شهدا و فضای امید و… بیشتر بگوییم. گاهی موقع گفتگوی من و همسران شهدا، آنها از خواب‌ها و معجزاتی که از شهیدشان دیده بودند روایت می‌کردند و یا از دلتنگی ها و سختی‌های شهادت و یا نحوه شهادت عزیزشان و می‌شنیدیم که صدای گریه عوامل کم کم بلند می‌شود و گاهی این اشک‌ها و گریه‌ها آنقدر زیاد می‌شد که مجبور بودند کات بدهند و ضبط متوقف می‌شد. گاهی انگار ما در یک مجلس روضه بودیم و همسر شهید روضه می‌خواند. البته فضای این برنامه، همان طور که گفتم مثل زندگی بود و تلخ و شیرین را با هم داشت گاهی با برخی خاطرات بی وقفه می‌خندیدیم.

بسیاری از اینها با همه روشنگری‌هایی که نسبت به شهدا به ویژه شهدای مدافع حرم شده، هنوز که هنوز است زخم زبان می‌شنوند و یا از آنها سوال می‌شود که همسرشان شهید شده، چقدر به آنها پرداخت شده است مجری «ملازمان حرم» درباره حرف مشترک همسران شهدا و درخواستشان از رسانه بیان کرد: توقع شان همین است که سراغشان برویم، یادشان را زنده نگهداریم و از شهدایشان حرف بزنیم. بسیاری از اینها با همه روشنگری‌هایی که نسبت به شهدا به ویژه شهدای مدافع حرم شده، هنوز که هنوز است زخم زبان می‌شنوند و یا از آنها سوال می‌شود که همسرشان شهید شده، چقدر به آنها پرداخت شده است، لذا باید بیشتر از شهدا گفت و خواند و دید تا شهیدانه زیستن را از آنها بیاموزیم و با سبک زندگیشان آشنا شویم و کمی شبیهشان شویم.

وی درباره انتخاب این همسران بیان کرد: ما سعی داریم کسی را انتخاب کنیم که سفیر خوبی برای معرفی شهیدش باشد، قدرت تکلم خوبی داشته و آرشیوهای خوبی هم از شهیدش داشته باشد. برای هر یک از اینها هم جایگاه شهیدشان بالاست و دوست دارند در رسانه از همه شهدا گفته شود، خیلی هم به ما معرفی می‌کنند و دوست دارند برای ضبط برنامه سراغشان برویم.

این مجری ضمن اشاره به اینکه تا کنون سابقه نداشته قصد مصاحبه با خانواده شهیدی را داشته باشیم و ایشان امتناع کرده باشد، جز یک مورد، گفت: خاطرم هست فقط یک مورد بود که از حضور در برنامه امتناع کرد و آن هم دلیلش این بود که می‌گفت از شهید او زیاد صحبت شده است و می‌خواست سراغ شهدای دیگر برویم، در واقع ایثار و فداکاری کرد.

این گوینده خبر در بخش دیگر درباره رویکرد برخی برنامه‌های تلویزیون برای تقدس گرایی به شهدا و نپرداختن به اشتباهات و زندگی روتین آنها عنوان کرد: ما چنین رویکردی در برنامه نداریم و اتفاقاً سعی داریم به همه زوایای زندگی عادی شهدا بپردازیم. اتفاقاً خود خانواده‌های شهدا هم امتناع دارند که شهیدشان خیلی خوب و همه چیز تمام معرفی شود. خودشان مثلاً تاکید می‌کنند که «شهید من این‌جوری نبود که هر شب نماز شب بخواند یا نماز قضا نداشته باشد اما ویژگی‌هایی هم داشت مثلاً حواسش به آدم‌ها و خانواده بود و اهل کار خیر و جهادی بود و حواسش به بیت‌المال بود». یا می‌گویند «این‌جوری نبود که همیشه خوب باشیم و قهر هم می‌کردیم.». هدف برنامه ما در گام اول زنده نگهداشتن نام و یاد شهدا و ادای دین به پیشگاه مقدسشان و در گام بعد معرفی الگوهای نزدیک و دست یافتنی ست. ما باید برای نوجوانان و جوانانمان الگوهای دست یافتنی و درست معرفی کنیم، حال که دشمن از این خلأ ما به بهترین شکل در حال استفاده است.

کتاب‌هایی که زندگی شهدا را واقعی‌تر بیان کردند

وی درباره علاقه خودش به داستان‌های شهدا نیز بیان کرد: خود من در دهه ۷۰ با کتاب‌های «نیمه پنهان ماه»، روایت همسر بزرگوار شهید همت، به زندگینامه و سبک زندگی شهدا علاقمند شدم، کتاب‌هایی که خیلی آرمانی و عاشقانه بود. شهید همت اولین کتابی که در نوجوانی از او خواندم و قهرمان زندگی من بود، بخصوص که منزلشان رفته بودم و همسرشان را دیده بودم، اما خود شهید را ندیده بودم و شخصیتشان برای امثال من خیلی دور و دست نیافتنی بود. اما این سال‌های اخیر کتاب‌هایی نوشته شده که زندگی شهدا را واقعی‌تر بیان می‌کند و اگر شهید خطایی داشته هم در کنار دریای خوبی‌های شهید، آن را می‌گوید. اتفاقاً این کتاب‌ها به روایت همسر و سایر اعضای خانواده خود شهید هم هست و موثق، چرا که ما معصوم نیستیم و باید بدانیم اگر خطایی کردیم امکان جبران و اصلاح و رستگاری هست، از جمله کتاب‌های این چنینی می‌توان به زندگینامه شهدای مدافع حرم، شهید مجید قربانخانی یا سردار شهید ابوالفضل رفیعی و … اشاره کرد و مهم این است که بدانیم و امیدوار باشیم و تلاش کنیم، هر یک از این شهدا طوری زندگی کردند که در انتهای آن بالاخره خدا خریدشان. ما باید تلاش کنیم در مسیر شهدا قدم برداریم و شبیهشان شویم.

حسینی با اشاره به جای خالی فیلم و سریال‌ها درباره شهدا در تلویزیون بیان کرد: هرکسی این روایت‌ها را به نوعی دوست دارد، یکی با کتاب و یکی با این برنامه‌ها و مستندها، یکی با فیلم، اما نمی‌توان منکر تاثیر سریال‌های پرمخاطب تلویزیونی شد که جایشان بسیار خالی است.

وی در پایان درباره ادامه دار بودن این برنامه نیز گفت: ان‌شاءالله برنامه ادامه دار است چون اگر متوقف شود حس می‌کنیم شهید خونمان کم می‌شود، غیر از اینکه این برنامه بین مخاطب جایگاه بسیار خوبی دارد و علیرغم همه محدودیت‌ها برای تبلیغ در فضای مجازی و پخش از شبکه افق، هم در یک دوره بهترین و پربیننده‌ترین برنامه شبکه افق شد و هم الان در بین همه برنامه‌های ماه مبارک رمضان تلویزیون جزء پرمخاطب‌ترین هاست و در تلوبیون هم به لطف شهدا خیلی دیده می‌شود.

کد خبر 5475988 عطیه موذن

منبع: مهر

کلیدواژه: فضه سادات حسینی شهدای مدافع حرم خانواده شهدا ماه رمضان 1401 ماه امید تئاتر ایران کارگردان تئاتر رادیو موسیقی ایرانی تماشاخانه شهرزاد سریال ایرانی رادیو نمایش ماه رمضان 1401 ماه امید رضا رویگری فیلم سینمایی رادیو صبا تالار وحدت فیلم کوتاه برنامه ها کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۲۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (16 اردیبهشت)

من ترک عشق شاهد و ساغر نمی‌کنم
صد بار توبه کردم و دیگر نمی‌کنم

باغ بهشت و سایه طوبی و قصر و حور
با خاک کوی دوست برابر نمی‌کنم

تلقین و درس اهل نظر یک اشارت است
گفتم کنایتی و مکرر نمی‌کنم

هرگز نمی‌شود ز سر خود خبر مرا
تا در میان میکده سر بر نمی‌کنم

ناصح به طعن گفت که رو ترک عشق کن
محتاج جنگ نیست برادر نمی‌کنم

این تقویم تمام که با شاهدان شهر
ناز و کرشمه بر سر منبر نمی‌کنم

حافظ جناب پیر مغان جای دولت است
من ترک خاک بوسی این در نمی‌کنم

تفسیر :

انسان قابل اعتمادی هستید و وفای به عهد از خصلت های نیکوی شما است. به خاطر صداقت و دل پاکی که دارید هرگز سراغ نیرنگ بازی و فریبکاری نمی روید، همین ها باعث شده بین مردم محبوب باشید.

افراد حسود به دنبال آسیب زدن به شما هستند، مراقب آن ها باشید و به خداوند توکل داشته باشید که پیروزی حتمی است.

زندگی نامه حافظ

حافظ، شاعر فارسی زبان قرن هشتم هجری بوده که در سال ۷۲۷ هجری قمری در شهر شیراز متولد شد. پدر او بهاءالدین محمد نام داشت که در دوران کودکی حافظ، از دنیا رفت. حافظ در دوران نوجوانی شاگرد نانوا بود و به‌همراه مادرش زندگی سختی را سپری می‌کرد. گفته می‌شود او در اوقات فراغت خود به مکتب‌خانه‌ای که نزدیک نانوایی بود می‌رفت و خواندن و نوشتن را از همان جا فراگرفته است. او در مجالس درس علما و بزرگان زمان خود شرکت می‌کرد و نیز‌زمان برای کسب درآمد به کارهای سخت و طاقت فرسا می‌پرداخت. خانه حافظ در محله شیادان شیراز بود.

این شاعر بزرگ در دوران جوانی بر تمام علوم مذهبی و ادبی مسلط شد و در دهه بیست زندگی خود به یکی از مشاهیر علم و ادب سرزمین خود تبدیل شد. جالب است بدانید که او قرآن را به‌طور کامل حفظ بود و به همین خاطر تخلص حافظ را برای او انتخاب کردند. شمس الدین محمدبن بهاءالدین محمد حافظ شیرازی حدود چهل سال در حوزه درس استادان آن زمان از قبیل قوام الدين عبدالله، مولانا بهاء الدين عبدالصمد بحرآبادی، مير سيد شريف علامه گرگانی، مولانا شمس الدين عبدالله و قاضی عضدالدين عيجی  شرکت می‌کرد و به همین خاطر به اکثر دانش‌های زمان خود مسلط بود.

حافظ در دوران شاه شیخ ابواسحاق به دربار راه پیدا کرد و شغل دیوانی را برای خود انتخاب کرد. او علاوه بر شاه ابواسحاق، در دربار شاهان دیگری همانند شاه شیخ مبارزالدین، شاه شجاع، شاه منصور و شاه یحیی نیز حضور پیدا کرده بود. حافظ از طریق دیوانی امرار معاش می‌کرد و شاعری شغل اصلی او نبود. جالب است بدانید که بزرگ‌ترین گناه از نظر حافظ، ریاکاری و مردم‌فریبی بود. حافظ در دوران زندگی خود اشعار به‌ویژه غزلیات بسیار زیبا و معنی‌داری سروده است که نیز‌اکنون پس از گذشت قرن‌ها از آن، بوی تازگی داده و خواندنش آرامش‌بخش است. دیوان اشعار حافظ شامل غزلیات، قصیده، مثنوی، قطعات و رباعیات می‌شود.

حافظ در دوران جوانی عاشق دختری به نام شاخه نبات شد؛ البته برخی بر این عقیده‌اند که نام همسر حافظ نسرین بود و او این نام را به‌دلیل شیرین زبانی معشوقه‌اش به او اختصاص داده است. او برای رسیدن به معشوقه‌اش، ۴۰ شبانه روز را به‌طور مستمر در آرامگاه باباکوی شب زنده‌داری کرده و به دعا پرداخت. سپس، با شاخه نبات ازدواج کرد و حاصل این ازدواج یک فرزند پسر بود. حافظ تنها یک بار ازدواج کرد و پس از مرگ همسرش مجرد ماند. به همین خاطر بسیاری از عارفان و عاشقان، عشق مقدس و واقعی را در حافظ جستجو می‌کنند. پسر این شاعر بزرگ نیز در دوران جوانی در راه سفر نیمه‌کاره به هند همراه پدرش از دنیا رفت.

در تقویم رسمی ایران، ۲۰ مهر روز بزرگداشت حافظ است و هر ساله در این روز مراسم بزرگداشت حافظ با حضور پژوهشگرانی در سراسر دنیا روی آرامگاهش در شهر شیراز برگزار می‌شود.

 

آثار حافظ

دیوان حافظ شامل ۵۰۰ غزل، ۴۲ رباعی و چند قصیده است که آن را در در ۵۰ سال از زندگی خود سروده است؛ یعنی به‌طور متوسط در هر سال تنها ۱۰ غزل سروده است؛ زیرا او در لحظاتی خاص به سرودن اشعار خود می‌پرداخت و تمرکز خود را روی خلق آثاری ناب گذاشته بود که شایسته مقام معشوق باشد. این نکته بسیار قابل‌توجه و تامل‌برانگیز بوده و به همین خاطر دیوان او را به یک کتاب خاص و خواندنی تبدیل کرده است. دیوان حافظ بیش از ۴۰۰ بار به زبان فارسی و زبان‌های دیگر دنیا به چاپ رسیده است. حافظ لقب ماهرترین غزل‌سرای زبان فارسی را نیز با اقتدار از آن خود کرده و تک بیت‌های او بسیار درخشان و تماشایی است.

شاید تعبیر کردن یا قدرت تاویل پذیری را بتوان از مهم‌ترین خصوصیات اشعار حافظ به حساب آورد؛ زیرا هر کس که دیوان حافظ را باز کرده و غزلی از آن می‌خواند، با توجه به شرایط روحی خود برداشت متفاوتی از آن می‌کند؛ به‌گونه‌ای که حافظ آن شعر را فقط برای حال آن لحظه او سروده است. در اشعار حافظ، تناسبات هنری به شکلی ظریف و دقیق رعایت شده‌اند و ایهام و ابهام را به جا و درست به کار برده است. در برخی از اشعار حافظ، زبان طنز نیز به کار گرفته شده تا ناگفته‌ها به کمک زبان طنز بیان شود.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (15 اردیبهشت)

دیگر خبرها

  • ۱۰۶۶ ختم قرآن به نیت شهدای قوچان انجام خواهد شد
  • فرمانداران استان ایلام به ساماندهی گلزار شهدا توجه داشته باشند
  • انعکاس صدای انتخابات در رادیو
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (17 اردیبهشت)
  • صدایی که دستور جنایت صادر کرد! | مادرم گفت تو دیوانه ای و شنیدن این جمله موجب شد تا من ...
  • می‌ترسم جنگ تمام شود و این زندگی ادامه داشته باشد!
  • سی و ششمین یادواره شهدای روستای ارکان برگزار شد+فیلم
  • پیام قدردانی از حضور باشکوه مردم در مراسم تشییع و تدفین شهید گمنام
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (16 اردیبهشت)
  • مراسم تجدید میثاق با شهید «مرتضی غلامی» در گناوه برگزار شد