Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@11:17:49 GMT

ستار را می‌شود از زهرا و ابوالفضلش بو کشید

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۱۴۵۸۲

ستار را می‌شود از زهرا و ابوالفضلش بو کشید

می‌زنم زیر گریه. آن قدر گریه می‌کنم که اشک‎هایم به سطح براق میزکار شیخ هم می‌رسد. اما با صدای بوق ماشین و بعد سر و صدای درِ ورودی، به خود می‌آیم. با دو لا دستمال کاغذی، خیسی صورت و سطح میز را می‌گیرم.

گروه جهاد و مقاومت مشرق - ...ابو امین، دری را باز می‌کند و می‌گوید:« اینجا دفتر شیخ ابراهیم هست. اونم تلفن، هر ساعتی که خواستی، با خونواده و دوستانت تماس بگیر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینم اتاق استراحت خودت. حمام و سرویس و آشپزخونه هم که اون بره. با اجازه‎تون من برم اون بر اتاق کار خودم و بعد میام پیشتون.»
ازش تشکر می‌کنم و خواهش که راحت باشد. فقط می‌پرسم:« راستی پس شیخ کجاست؟»  
انگار که برای خودش هم جای سئوال باشد، از ابو علی سراغ شیخ را می‌گیرد. ابو علی چمدانم را می‌گذارد و به عربی چیزی را می‌گوید. فوج خلیل را متوجه می‌شوم. ابو امین می‌گوید:« شیخ ظاهراً رفته طرف فوج خلیل ولی یواش یواش باید برگرده... خب اگه دیدیم دیر می‌کنن، ما شام می‌خوریم دیگه.»
با شنیدن عنوان شام، احساس گرسنگی می‌کنم. هر دو می‌روند. ابو علی کفش‏هایم را با خودش می‌برد.
حالا دیگر در اتاقی با حدود بیست متر مساحت و چهار تخت خواب، تنها هستم. نگاهم که به قاب عکس و لبخند رهبری می‌افتد، یک لحظه حس می‌کنم در ایران هستم. اما قبل از همه، باید بروم سراغ گوشی و با خانواده تماس بگیرم.  
- زنم شهین، جواب می‌دهد. نگرانی در کلامش موج می‌زند.  

شهید ستار محمودی


- رسیدی حلب؟
- بله، فقط حواستون باشه مادر متوجه نشه که اومدم حلب... بگید دمشقه و خلاص.
- وای... شاید همین امشب ده بار زنگ زده؛ فوری یه زنگی بِش بزن.  
- باشه... به بچه‌ها ‌سلام برسون... به حسن خودم زنگ می‌زنم.
- تو را خدا مراقب خودت باش.
خدا حافظی می‌کنم و بلافاصله شمارۀ پدر را می‌گیرم. درست در همین لحظه‎هاست که از بیرون صدای تیر بلند می شود. معلوم است که نزدیک نیست. می تواند صدای دوشکا باشد و شاید تک لول و یا چهار لول چهارده و نیم...
 صدای بم و مردانۀ پدر در گوشم می‌پیچد. لرز کلامش دلم را می‌شکند. دیگر آن شور حال قبل را ندارد که با ستار محکم حرف می‌زد و نگرانی‎اش را به روی خودش نمی‌آورد. انگار یک جورهایی کم آورده است.
- بُو  دامته دسِ خدا... بازم زیارتت قبول... فقط ایروی  حرم و ویرگردی  هتل... دونم دمشق نا امنه... مبادا تَینا جایی بری قربونت برم... گوشی با دَیت صحبت کن... دامته دسِ خدا...
- دای عجب بادی به روی گلشن اومه / که بوی یوسف از پیراهن اومه... دای بگو یا حضرت زینب مواظب خُت بو که دَ نه دل هِسی و نه خَرس... اوچه چه خبره؟ امنه یا جر و جنگه هَنی؟  
- دای دمشق امنِ امنه، باور کن عینِ مهرنجون.
- دای یا امام غریب... دای یا حضرت زینب... دای جای ستار جونیم زیارت کن... دای سی  لقمان دعا کن اعصابش خُرده... رود دعا کن خدا شر دشمنه بزنه وَخُوش ... فقط نبادا تینا جای بری که شیرمه حلالت نیکنم.  
 برای این که بحث را عوض کنم می‌پرسم:« راسی اوچه بارون نیزنه؟ ایچه که همی الآنم بارونه.»
 - نه قربون رحم و کرمش برم، هَنی  یه نم نزده.
نمی‎فهمم چطور از مادر خدا خدا حافظی می‌کنم. گوشی را که می‌گذارم، تنهایی و خلوت اتاق کار شیخ، جان می‌دهد برای گریه کردن. یک جملۀ مادر، درونم را آتش زده است... "دیگر نه دلی مانده و نه اشکی..."

شهید ستار محمودی


آسمان از بیرون گریه می کند و من در درون. با قلاب انگشت‎هایم دو طرف سر را می‌گیرم و بلند می‌گویم:« دیدی منو تا کجا دنبال خودت کشوندی ستار!»
و می‌زنم زیر گریه. آن قدر گریه می‌کنم که اشک‎هایم به سطح براق میز کار شیخ هم می‌رسد. اما با صدای بوق ماشین و بعد سر و صدای درِ ورودی، به خود می‌آیم. با دو لا دستمال کاغذی، خیسی صورت و سطح میز را می‌گیرم. از توی راهرو، یا الله یا الله بلند است. خودم را به راهرو می‌رسانم. ابو علی هم از آشپزخانه خودش را می‌رساند. سلام و احوال پرسی‎های فارسی و عربی قاطی می‌شود. با شیخ که چشم در چشم می‌شوم، تمامی تصویرهایی را که در ذهن و خیال از او ساخته بودم، پاک می‌کنم. ابو علی مرا معرفی می‌کند و شیخ بعد از رو بوسی، دو بازویم را محکم می‌گیرد و میخ چشم‎هایم می‎شود.  
- ببخشید تو با ستار محمودی نسبتی داری؟
درونم گُر می گیرد و به جِز و وِز می‌افتد. دود از سینه‎ام بلند می‌شود. می‌گویم:« برادر ستارم شیخ... شما اونو می‌شناختید؟»
طبیعی است که باید اول با دو قطره اشک نهایت دلدادگی‎اش را به تصویر بکشد و بعد با زبان بی‎زبانی بگوید:« بله که می‌شناسم، رفیق جون جونی بودیم... یه شب در بندر عباس، شامی را منزل شهرام عسکریان آب گوشت خوردیم.»
و انگار که مثل خودم دنبال بوی گم شدۀ ستار باشد، دوباره مرا به آغوش می‌گیرد و گردن تا گلویم را بو می‌کشد. وقتش نیست که بگویم:« ستار را شاید فقط بشود از زهرا و ابوالفضل‌اش بو کشید و ای کاش که این بو همیشگی باشد.»

* برشی از داستان ( شاه نشین در شام)با محوریت زندگی شهید ستار محمودی نوشته محمد محمودی نورآبادی

ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۱۴۵۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ١۵٠ هزار واحد مسکونی از ماه آینده آغاز می‌شود

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی هدایت رئیس سازمان نوسازی شهر تهران امروز ١٧ اردیبهشت در جمع خبرنگاران، گفت: سال گذشته ٣ درصد از بافت فرسوده بر اساس برنامه چهارم انجام شد و امسال هم این امر رخ می‌دهد.

وی با بیان اینکه کلنگ زنی بیش از ١۵٠ هزار واحد مسکونی در تهران از ماه آینده آغاز می‌شود، گغت: نقش ما تسهیل گری است و در ماه اینده این کار در شهر تهران آغاز می‌شود و این واحد در بافت فرسوده، محدوده‌های ناپایدار و اراضی ناکار امد ساخته می‌شود.

هدایت ادامه داد: در شهر تهران باید سالیانه ١۵٠ هزار واحد ساخته شود تا جلوی فرسودگی شهر گرفته شود و در سال‌های قبل ۴٠ تا ۶٠ هزار واحد ساخته شد و عقب ماندگی در این زمینه داریم.

هدایت به موضوع مسکن استطاعت پذیر اشاره کرد و گفت: در این باره هدف گذاری شده است.

وی به پروژه‌های بازآفرینی باغ راه حضرت فاطمه زهرا (س) و پروژه نفرآباد اشاره کرد و گفت: پروژه بازآفرینی باغ راه حضرت فاطمه زهرا (س) که چند سالی است با هدف توسعه گردشگری و برقراری عدالت اجتماعی در حال ساخت است، به مرحله تکمیل و بهره برداری نزدیک شده و در طی ماه‌های آینده در دسترس شهروندان تهرانی قرار می‌گیرد.

هدایت با بیان اینکه طرح احداث باغ راه حضرت فاطمه زهرا (س) به وسعت حدود ۱۰ مکیلومتر با هدف کاهش شکاف اجتماعی، افزایش سرانه فرهنگی و رفاهی در سال ۱۳۸۳ شروع شده است، گفت با پیگیری‌های انجام شده و تلاش پیمانکاران فعال در پروژه به مرحله پایانی و بهره برداری رسیده است، این طرح به عنوان محور گردشگری مناطق ۱۷ و ۱۸ محسوب می‌شود.

این خبر ادامه دارد...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزیدگان رویداد دانشجویی و دانش‌آموزی «گیم‌تایم» معرفی شدند
  • کریستیانو رونالدو باری دیگر آمادگی بدنی اش را به رخ کشید / تمرینات بدنسازی CR7
  • ساخت ١۵٠ هزار واحد مسکونی از ماه آینده آغاز می‌شود
  • حزب الله کریات شمونا را به آتش کشید + فیلم
  • کاش در آخرین بازی‌ام باران بیاید تا اشک‌هایم را نبینند
  • (عکس) بخندیم یا گریه کنیم؟؛ میوه فروشی که روی گوجه سبز برچسب هندوانه زد
  • کلوپ: امیدوارم با باران هفته آخر اشک‌هایم را نبینید؛ هیچکس جدایی‌ام را درک نمی‌کند
  • می‌ترسم جنگ تمام شود و این زندگی ادامه داشته باشد!
  • مارکو رویس گل زد و تا مرز گریه رفت
  • کامنت جالب دنی کارواخال؛ به بچه‌هایم خواهم گفت کنار کروس بازی کردم! / عکس