Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-07@05:54:38 GMT

گریه نوزادان را چطور باید رمزگشایی کرد؟

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۲۸۶۸۳

گریه نوزادان را چطور باید رمزگشایی کرد؟

اگرچه هر نوزاد، فردی منحصر‌به‌فرد است و ممکن است گریه ۲ نوزاد با هم تفاوت‌هایی داشته باشد، اما با کمی دقت در صدای گریه نوزاد می‌توانید پی به خواسته او ببرید.

سرویس سبک زندگی فردا: ریه زبان نوزاد برای برقراری ارتباط است و اگر معنا و مفهوم آن را نفهمید احتمالا در مراقبت از فرزندتان یا پاسخ‌دادن به نیازهای او دچار دردسر می‌شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
اما چطور باید معنای گریه را فهمید و از آن رمزگشایی کرد؟ این راهنما به شما می‌گوید که نوزادان برای چه گریه می‌کنند و گریه آن‌ها چه انواعی دارد. نوزاد برای هر چیزی گریه می‌کند؛ برای گرسنگی، خستگی و خواب آلودگی، برای تعویض پوشک، دل‌درد و خلاصه هرچیزی که بخواهد آن را به شما اعلام کند. در ادامه این مطلب را به نقل از سلامت نیوز بخوانید.

یک مؤسسه مطالعاتی در هلند که روی سلامت نوزادان کار می‌کند، راهنمایی طراحی کرده که به والدین می‌گوید هر نوع گریه نوزاد چه معنایی دارد و با شنیدن هر صدایی باید چه پاسخی بدهند. اگرچه هر نوزاد، فردی منحصر‌به‌فرد است و ممکن است گریه ۲ نوزاد با هم تفاوت‌هایی داشته باشد، اما با کمی دقت در صدای گریه نوزاد می‌توانید پی به خواسته او ببرید.

من گرسنه‌ام

وقتی نوزاد در گریه خود صدایی شبیه به «نِه...» یا غرغرکردن درمی‌آورد، یعنی گرسنه است و باید فورا به او شیر بدهید وگرنه این گریه بلندتر خواهد شد. نوزاد دوره‌هایی دارد که به آن دوره رشد سریع گفته می‌شود. در این دوره‌ها سرعت رشد نوزاد زیاد است و نیاز او هم به غذا بیشتر می‌شود. این دوره‌ها در ۲، ۳ و ۶ هفتگی اتفاق می‌افتند و پس از آن ۲ نوبت دیگر، در ۳ و ۶ ماهگی تکرار می‌شوند و برای چند روز ممکن است نوزاد شما نیاز بیشتری به غذا داشته باشد.

بنابراین اگر فکر می‌کنید فرزندتان تازه شیر خورده و باید به گریه گرسنگی او بی‌تفاوت باشید اشتباه می‌کنید. به او تا جایی که اشت‌ها دارد شیر بدهید تا روند رشدش مختل نشود. نگران چاق‌شدن یا زیاده‌روی هم نباشید. مکانیسم سیری در کودکان به‌خوبی فعال است و به محض اینکه که سیر شوند خودشان از شیر خوردن دست برمی‌دارند.

صدایی مخصوص خواب آلودگی

وقتی نوزاد دهانش را گرد می‌کند و صدایی شبیه به «اووَه» در گریه او می‌شنوید، یعنی خسته است و خوابش می‌آید. او را در کالسکه بگذارید و راه ببرید. به این ترتیب سریع ساکت می‌شود و به خواب می‌رود. یکی از اشتباهات والدین این است که گاهی مخل خواب نوزاد می‌شوند و سعی می‌کنند با بیدارکردن او و مشغول نگه‌داشتنش مدت هشیاری و بیداری نوزاد را افزایش دهند. اما نوزاد سالم، نوزادی است که خوب و کافی بخوابد.

دوره‌های رشد جسمی و ذهنی نوزاد در خواب کامل می‌شود و ایجاد مانع برای خواب نوزاد، سلامت او را به خطر می‌اندازد. به‌طور متوسط نوزادان چیزی در حدود ۱۶ تا ۱۸ ساعت در شبانه‌روز می‌خوابند. آن‌ها در طول روز به حداقل ۲ بار خواب میان‌روزی نیاز دارند. پس از هفته ششم زندگی، میزان خواب نوزاد به ۱۵ تا ۱۶ ساعت کاهش می‌یابد و در ۴ ماهگی به ۹ تا ۱۲ ساعت می‌رسد. کودکان ۶ ماهه به‌طور متوسط حدود ۱۰ تا ۱۲ ساعت می‌خوابند.

اشک‌هایی از روی درد

هر وقت صدای گریه نوزاد کشدار و تیز بود، یعنی دل‌درد دارد یا شکم نوزاد نفخ‌کرده. نفخ یا یبوست در نوزادان خیلی شایع است. نوزادانی که شیرخشک مصرف می‌کنند، ممکن است نسبت به شیر حساسیت نشان دهند یا نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند ممکن است به غذایی که مادر خورده حساسیت نشان بدهند. در هر صورت، نوزاد با دل‌درد، دل‌پیچه و تغییر در شکل اجابت مزاج، اذیت می‌شود و این آزار را با صدای مخصوص خودش نشان می‌دهد.

در چنین مواقعی او را به روی شکم روی زمین یا بین پاهای خود قرار داده و پشتش را بمالید یا نوزاد را به پشت روی زمین خوابانده و شکمش را ماساژ دهید. اگر با این روش‌ها درد آرام نگرفت ممکن است مجبور شوید از داروهای ضدنفخ مخصوص نوزادان استفاده کنید یا او را نزد پزشک اطفال ببرید.

نق‌نق‌های ناراحتی

نق‌نق‌های نوزاد که با صدای «هع... هع... هع» همراه است یعنی او راحت نیست و باید وضعیتش را تغییر دهید. ممکن است نیاز باشد وضعیت خوابیدن یا بغل‌کردنش را عوض کنید، پتو را از رویش کنار بزنید یا دکمه‌های لباسش را باز کنید. سر و صداهای داخل خانه، شلوغ‌کردن مهمان‌ها و دست‌به‌دست‌کردن نوزاد، زیادی تکان‌خوردن نوزاد و نور زیاد خانه یا فروشگاه‌ها نیز باعث آزار و بی‌تابی نوزاد می‌شود. در این موقعیت‌ها اگر چنین صدای گریه‌ای از فرزندتان شنیدید، او را از محیط دور کرده یا به فضای آرام‌تری ببرید. اگر هیچ کدام از این‌ها نیست و نوزاد باز بی‌قراری می‌کند، لباس او را درآورید و بدنش را به‌خوبی وارسی کنید.

شاید چیزی او را می‌گزد یا نخی به تنش پیچیده که آزارش می‌دهد. نوزاد احساس ناراحتی از سرما و گرما را هم با همین صدا نشان می‌دهد. نباید به نوزاد خیلی زیاد لباس بپوشانید. در واقع نوزادان هم همانقدری که شما نیاز به پوشش گرم دارید، به لباس نیاز دارند.

گریه‌ای برای آروغ‌زدن

وقتی نوزاد «اِه اِه» یا «اِهن اِهن» می‌کند یعنی باید آروغ بزند. دلیل این نوع صدا انقباض ماهیچه‌های سینه است که صدای او را منقطع می‌کند. بلافاصله بعد از شیر‌خوردن، نوزاد را برای آروغ‌زدن آماده کنید. ماساژ‌دادن شکم نوزاد، حرکت‌دادن دوچرخه‌ای پا‌های او به آرامی و روش سنتی خواباندن نوزاد روی شانه، به آروغ‌زدن و کم‌کردن گاز معده او کمک می‌کند. برای اجتناب از بلعیدن هوا توسط نوزاد سعی کنید وقتی که از شیر مادر تغذیه می‌کند، او را جا به جا نکنید و وضعیتش را تغییر ندهید. برای نوزادانی هم که از شیشه شیر استفاده می‌کنند، از سرشیشه‌هایی استفاده کنید که شیر کمتری از آن‌ها بیرون می‌آید تا هوای کمتری وارد شکم نوزادتان شود؛ ضمن آنکه مواظب باشید سرشیشه از دهانش بیرون نیاید.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۲۸۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان نتیجه گرفتند که ایمن سازی از طریق واکسیناسیون بیش از هر پیشرفت پزشکی دیگری به سلامت و بقای نوزادان کمک کرده است.

به گفته محققان، واکسن سرخک بیشترین تأثیر را در کاهش مرگ و میر نوزادان داشته است و ۶۰ درصد (۹۴ میلیون) از زندگی‌های نجات یافته توسط ایمن سازی را تشکیل می‌دهد.

این مطالعه می‌گوید به طور کلی، واکسن‌ها در نیم قرن گذشته در هر دقیقه جان ۶ نفر را نجات داده‌اند.

دکتر «تدروس آدهانوم گبریسوس»، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، در بیانیه خبری سازمان گفت: «واکسن‌ها یکی از قدرتمندترین اختراعات تاریخ هستند که بیماری‌هایی را که زمانی قابل ترس بودند قابل پیشگیری کردند.»

گبریسوس گفت: «به لطف واکسن‌ها، آبله ریشه‌کن شده است، فلج اطفال در آستانه ریشه کنی است و با توسعه جدیدتر واکسن‌ها علیه بیماری‌هایی مانند مالاریا و سرطان دهانه رحم، ما مرزهای بیماری را به عقب می‌رانیم. با ادامه تحقیقات، سرمایه گذاری و همکاری، می‌توانیم جان میلیون‌ها نفر را امروز و در ۵۰ سال آینده نجات دهیم.»

محققان دریافتند طی پنج دهه گذشته، واکسیناسیون علیه ۱۴ بیماری به طور مستقیم به کاهش ۴۰ درصدی مرگ و میر نوزادان در سراسر جهان و بیش از ۵۰ درصد در منطقه آفریقا کمک کرده است.

این واکسن‌ها با دیفتری، آنفولانزا، هپاتیت B، آنسفالیت ژاپنی، سرخک، مننژیت A، سیاه سرفه، بیماری ذات الریه مهاجم، فلج اطفال، روتاویروس، سرخجه، کزاز، سل و تب زرد مبارزه می‌کنند.

به گفته محققان، این دستاوردها اهمیت ترویج واکسیناسیون را، به ویژه در میان ۶۷ میلیون کودک تخمین زده شده که در طول سال‌های همه گیری یک یا چند واکسن را از دست داده اند، برجسته می‌کند.

این مطالعه به مناسبت پنجاهمین سالگرد برنامه توسعه یافته ایمن سازی است که در سال ۱۹۷۴ توسط مجمع جهانی بهداشت برای ترویج واکسیناسیون کودکان در سراسر جهان تأسیس شد، انجام شد.

کد خبر 6097579

دیگر خبرها

  • چهار معیار مهم سلامتی در ساعت‌های هوشمند
  • رابطه تاریخ تولد رند و افزایش اوتیسم + فیلم
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • چهار معیار سلامتی مهم در ساعت‌های هوشمند
  • (عکس) بخندیم یا گریه کنیم؟؛ میوه فروشی که روی گوجه سبز برچسب هندوانه زد
  • کلیپ| رمزگشایی از یک پروژه مشکوک
  • رمزگشایی از یک پروژه مشکوک
  • آلارم آیفون ممکن است شما را از خواب بیدار نکند
  • می‌ترسم جنگ تمام شود و این زندگی ادامه داشته باشد!
  • مارکو رویس گل زد و تا مرز گریه رفت